sobota 24. března 2018

Jarní Zbytov 2017

Je to už strašně dávno, takže budu stručný: v roce 2017 jarní Zbytov opět proběhl a měli jsme se pěkně.

Pro mě osobně začal tím, že jsem v Brně na hlavní poště od jakéhosi chlapíka vyzvednul jakýsi laserový zaměřovač/vodováhu, hned ho na té poště vyzkoušel, což možná bylo poněkud riskantní, a vzal ho s sebou na Zbytov, kde jsem ho předal Hašlerkovi. Ten z něho byl nadšen a komukoli, kdo v průběhu Zbytova přijel, ho hned předváděl. Kromě toho Hašlerka také držel přednášku a 3D tiskárnách a ukazoval takto vytištěnou žábu. Kromě Hašlerky a Kadyho jsme na Zbytově byli my, co jsme přijeli z Brna (Šťovík, Pepina, Kurt, Franta a já), Lucka N., Malý vlk a Jeseter. Večeřeli jsme, poslouchali Hašlerkovy přednášky, povídali si s Honzou Kellerem a Jeseter s Kadym se chvíli pokoušeli i něco zpívat. V noci pak ještě dorazili Ondřej s Klárkou.

V sobotu ráno dorazili další: Honza Dědič, Eva Nej., Domča a po ní i David. Kady s Ondřejem, Honzou D. a patrně i Šťovíkem přehazovali kompost a rozváželi hlínu, Hašlerka s Jeseterem, Kurtem a Malým vlkem stěhovali nábytek v zadním traktu Zbytova, Františka s Klárkou vázaly proutí, Domča, Lucka, Pepina a posléze i David hrabali kdekoli. Před půl jedenáctou přijeli Honza s Martinou a Kryštofem. Po obědě už nebylo moc co dělat, tak jsme se váleli u kamenného stolu a hráli si s Kryštofem a holky (Lucka, Pepina, Domča a Franta) šly na procházku, přidali se k nim i Šťovík s Honzou D. Na chvíli přijel i Jáchym a s Malým vlkem připravili malou kanadu na Honzu Kellera, když vytáhli někde zaházenou motorku a vycídili ji.

Pak přijel Honza Ort a kolem půl šesté začal program. Povídal o tom, jak to chodí v romských osadách na Slovensku, kde dělal výzkum. Byla také diskuse o právě vydané knize Brnox. Přijel Michal Doležel a Krokodýl, odjeli Skálovi. Začali jsme trochu kalit, Krokodýl vzal heligonku, přezpívali jsme náš sprostonárodní repertoár, pak jsme zpívali i s kytarou. Honza Ort na to poněkud nevěřícně čuměl a patrně na nás právě prováděl nějaký výzkum.

V neděli jsme jeli do Veselí, kde jsme se v kostele potkali s Kubinem, Danielkou a jejich Štěpánem. Před odjezdem jsme ještě zajeli do Bistra.

1 komentář:

  1. it has the probability, additionally, the magnitude to help you which often old scientific tests include properly looked at the trouble, jotting, particularly, wherever interruptions really exist that your choice of review tries to treat. https://imgur.com/a/rkq6mvB https://imgur.com/a/REfxICQ https://imgur.com/a/EMqkLHl https://imgur.com/a/aqpXsHS https://imgur.com/a/nu7bg6n https://imgur.com/a/uHFB6uP https://imgur.com/a/MigHImV

    OdpovědětVymazat