úterý 28. června 2016

Traband v Brně, červen 2016

Tak se nám tu vyloupl ještě jeden poslední koncert Trabandu v Brně před plánovanou rodičovskou dovolenou (a třetí od konce ze všech naplánovaných), dokonce zdarma v rámci Vaňkovka Festu. Sami jistě pochopíte, že jsem tam nemohl chybět, dorazilo i větší množství brněnských kamarádů, dokonce i Adélka s Danielkou z Miroslavi a Malý vlk až z Chotěboře.

Během předkoncertu písničkáře Reného Součka se prostor ulice Ve Vaňkovce solidně zaplnil a pak už na pódium vylezl Traband a zahrál svůj obvyklý set poslední doby. Čekal jsem, že festivalový program nebude nijak výrazně překvapivý, takže jsem velmi spokojen. Škoda jen horšího zvuku a častého vazbení, které např. zkazilo vrchol koncertu, „refrén“ (on je v té písni jen jednou) písně Tenhleten den, která byla zařazena ke konci programu. Banjista Radim Huml za celou dobu slezl z pódia jen při závěrečné Krasojezdkyni, po které následovaly už jen přídavky Sára a Černej pasažér (na velké naléhání publika Traband na úplném konci přidal ještě jednu píseň, miniaturu Bez tíže).

Na písničky z některých alb nedošlo, ale to bylo lze čekat, zajímavý byl úvod Marie! v pomalejším tempu.

Jana odehrála celý koncert zcela standardně (jen jednou na chviličku odběhla, ale do konce písničky byla zpět), seděla za klávesami i stála s trumpetou, což je při velikosti jejího břicha úctyhodný výkon.

Bylo to skvělé rozloučení a teď už nezbývá než doufat v brzké shledání.

Pár fotek zde.

Traband, Vaňkovka Fest, Brno, 23. června 2016: Orel a panna, Sáro!, Černý kafe, Marie!, Černej pasažér, Krasojezdkyně!, Tak to mám rád, Tichý muž, Indiáni ve městě, Pálíš, doutnáš, nehoříš, Bez tíže, Kantorovy varhany, Pokaždé, když přicházíš, Kabát ´66, Mluv se mnou, miláčku, Do ticha, Tenhleten den, Píseň písní, Písmem klínovým, Vidím tě.

1 komentář: