úterý 27. července 2010

Traband na Modletíně

Předevčírem, v neděli 25. července 2010, uspořádalo občanské sdružení Benediktus v rámci poutě ke svaté Anně na Modletíně koncert Trabandu. Výtěžek koncertu šel na budování chráněného bydlení (viz Archa) pro lidi s postižením, kterým se Benediktus věnuje, právě na Modletíně.
Na koncertě jsem se potkal se spoustou známých, některé jsem opravdu už dlouho neviděl, a dost jsem si ho užil (přestože se konal pod širým nebem v jednom z nejstudenějších dní letošního léta; pršet ale naštěstí nezačlo).
Playlist byl klasický, obdobně vypadaly všechny koncerty Trabandu, na kterých jsem za poslední půlrok byl. Zahráli většinu posledního alba Domasa (až na skvělé písničky Zlá/sky a Co se v mládí naučíš, které poslední dobrou skoro nehrají), pár hitů z Přítele člověka, svoje asi nejznámější písně Černej pasažér a Lano, co k nebi nás poutá a ze starších Posla, Marii, Rytíře či Viděl jsem člověka (tentokrát zůstalo z alba Road Movie jen při něm, posledně z Road Movie zahráli pět kousků!). Vlastně si uvědomuju, že od pražského koncertu 21. prosince loňského roku, kdy Jarda zahrál naprosto neznámou písničku O muži, který sázel stromy (fragment textu zde na webu Evangelického Traband funclubu traband.tk), jsem od Trabandů neslyšel jedinou novinku. Ale nevadí, však já se dočkám a písničky z Domasa jsou skvělé!
Traband také zahrál dvě písničky s BeneBendem, kapelkou Benediktu: Hevenu shalom aleichem a Černej pasažér, obě jsem zaznamenal na video a právě nahrávám na Youtube.

Ke konci koncertu jsem si vyřval hitovku Leží dáma na kolejích, kterou jsem už dlouho naživo neslyšel, Benediktus si přál Vlaštovky, na přání zahráli i O malém rytíři... Jak se ale dalo čekat, nevyhověli přání z publika o písničku Měla jsem já pejska (tu už jsem léta neslyšel a skoro na ni zapomněl).

Skvělý večer skončil stylově nádhernou písničkou Nad Koločavou, která pěkně souzněla s pěkným prostředím koncertu s výhledem na Železné hory.

Fotky jsem umístil sem.

Seznam písniček: Přijíždí posel, Leží dáma na kolejích, Viděl jsem člověka, Marie!, Lano, co k nebi nás poutá, Černej pasažér, O malém rytíři, Princezna Lada, Tak to mám rád, Ve stejném okamžiku, Jdu krajinou, Vlaštovky, Indiáni ve městě, Pálíš, doutnáš, nehoříš, V oku dravce, Bez tíže, Kantorovy varhany, Zasněžená, Obešel jsem horu, Krajina v obrazech, Kalná řeka, Nad Koločavou.

1 komentář:

  1. Výtečný koncert! Jiný komentář na www.dollynec.tym.cz (v Dollyiných zážitcích)

    OdpovědětVymazat